Jari Ratinen

Senior konsultti

  • Data-alustat ja raportointi
  • Digitaaliset palvelut
  • Verkkopalveluiden kehitys

Pragmaattinen digitaalisuuden rakentaja

Olen kokenut ratkaisusuunnittelija, vaatimusmäärittelijä, prosessimallintaja sekä digitaalisen tuotekehityksen asiantuntija. Minulla on kokemusta ja osaamista digitaalisen tuotekehityksen kaikista vaiheista. Olen ollut jäsentämässä liiketoiminnan tavoitteita ja jalostanut niitä kohti konkreettisia digitaalisia ratkaisuja, luotsannut varsinaista toteutusta sekä tukenut ohjelmistokehittäjien ja ohjelmistoarkkitehtien toteutustiimiä että lanseerauksen ja käyttöönoton vaiheita.

Suurten ja monimutkaisten kokonaisuuksien hahmottaminen ja priorisointi on minulle tuttua puuhaa, samoin kuin yksityiskohtien määrittely. Työssäni otan aina huomioon myös rakennettavien palveluiden käyttötarkoituksen sekä käyttökokemuksen vaatimat elementit.

Erikoisalaani ovat verkkopalveluiden sisällönhallintatuotteet ja sisällönhallinnan prosessit, tunnistautuminen ja pääsynhallinta sekä tiedolla johtaminen ja raportointi. Noin kahden vuosikymmenen ajan kestäneen työurani aikana olen työskennellyt useiden eri toimialojen parissa. Olen sekä SAFe- että Scrum -sertifioitu ja minulla on omakohtaista kokemusta monenlaisista ketteristä toimintamalleista. Olen pohjimmiltani erittäin pragmaattinen, tehokas ja omatoiminen.