Jouko Poranen

Senior konsultti I kumppaniyhteistyö

  • Datan hallinta ja laatu
  • Digitaaliset palvelut
  • Verkkopalveluiden kehitys

Liiketoiminnan kehittäjä ja kokonaisvaltaisten ratkaisujen löytäjä ”kädet savessa” -asenteella

Olen erikoistunut liiketoiminta- ja ratkaisuarkkitehtuurimallien luomiseen, innovatiivisten digitaalisten palvelujen kehittämiseen sekä monimutkaisten ongelmien ratkaisuun ja hallintaan. Ymmärrän, miten asiakkaat, data, tieto, tuotteet, palvelut ja teknologia vaikuttavat kokonaisvaltaisesti toisiinsa – ja miten uusilla ratkaisuilla luodaan kilpailuetua, -kykyä ja tehokkuutta.

Urallani olen rakentanut kansainvälistä kannattavaa liiketoimintaa, menestyviä digitaalisia palveluita, luonut kehitysorganisaatioita ja johtanut palvelutuotteiden kaupallistamista. Olen työskennellyt muun muassa CIO:na ja CTO:na sekä vastannut ICT:stä niin menestyksekkäässä kasvuyrityksessä kuin pörssinoteeratussa konsernissa.

Innostun työskennellessäni niiden asioiden parissa, joihin tiedän tuottavani osaamisellani lisäarvoa. Ratkaisumuotoilijana voin vastata muun muassa yritys- ja järjestelmäarkkitehtuurista, liiketoimintakyvykkyyksien mallintamisesta, innovaatiokulttuurista sekä kehityssalkun hallinnasta ja yritysjärjestelyistä.

Konsultoinnin ohella vastaan Loihde Advisoryn kumppanuustoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä, jotta voimme yhdessä kumppaniemme kanssa tuottaa entistäkin parempia ratkaisuja asiakkaillemme. Ajattelen, että lopulta menestyksen ratkaisevat ihmiset ja organisaatiokulttuuri – unohtamatta myynnillistä ja yrittäjähenkistä asennetta.