Blogi

8.10.2015 10.16

5 etätyön myyttiä – busted (or not)!

  • Digitaaliset palvelut
  • Lean agile
  • Verkkopalveluiden kehitys

Tänään 8.10. vietetään Kansallista Etätyöpäivää. Viidettä ja kuuleman mukaan viimeistä kertaa. Jatkossa etätyön sijaan kampanjoidaan laajemmin paremman työkulttuurin puolesta #fiksumpityö -nimen alla. Ehdimme kuitenkin vielä mukaan etätyön juhlallisuuksiin ja palaamme vielä kesän aikana julkaistuun blogisarjaan etätyön myyteistä.

Etätyöstä ja aika paljon myös fiksummasta työkulttuurista kirjoitti konsulttimme Tuija Riekkinen Digitalist Networkin sivustolla julkaistussa Etätyö-blogikirjoitussarjassa. Ennen liittymistään Loihde Advisoryn riveihin, Tuija työskenteli yli vuoden konseptisuunnittelijana ja tuotekehityksen vetäjänä sovelluskehitysprojektissa, jossa suurin osa tiimistä työskenteli etänä (Venäjällä ja Serbiassa).

Vuoden aikana Tuija pääsi näkemään ja kokemaan, että aidon etätyökulttuurin omaksuminen on yritykselle merkittävä kilpailuetu, ja että suurimpana esteenä etätyökulttuurin omaksumiselle onkin monesti ennakkoluulot.

Lue Kansallisen Etätyöpäivän kunniaksi, miten Tuija murskaa etätyön myyttejä yksi kerrallaan.


Myytti 1 – Etätyö on työntekijän etu, ei yrityksen

Myytti 2 – Etätiimi = Ulkoistus = Kustannussäästö

Myytti 3 – Etätiimiä on vaikeaa motivoida


Myytti 4 – Etätiimiin ei voi luottaa

Myytti 5 – Viestintä ei toimi tai vähintäänkin se on vaikeaa

Blogikirjoitukset on julkaistu välillä kesäkuu-syyskuu 2015 Digitalist Network -sivustolla.Tuija Riekkinen

Kirjoittaja on Loihde Advisory Oy:n johtava konsultti ja digitaalisuuden työmuurahainen. Mistä hän puhuu, sitä hän myös osaa tehdä. Hänellä on osaamista ja kokemusta digitaalisuuden koko ketjusta. Parhaimmillaan hän on roolissa, joka yhdistää liiketoiminnan ja IT-maailman.

Katso profiilini

Pidätkö lukemastasi? Tilaa blogitekstimme meiliisi.