Blogi

6.4.2017 15.57

Digitalisoi­minen lisää huippuosaajien kysyntää

Helsingin Sanomat nosti esiin keskiluokan muutoksen, jossa suorittava työ vähenee ja huippuosaajien kysyntä kasvaa (HS 4.4.2017).  

”Kysyntä on kovaa ihan koodareista lähtien, mutta erityistä tarvetta on niistä, jotka ymmärtävät digitaalisuuden merkityksen bisnekselle. Esimerkiksi miten kauppa muuttuu ja miten digitaalisuus vaikuttaa tähän,” artikkelia varten haastateltu Roy Herold (MPS Oy)  toteaa.

Tämä havainto on ollut Loihde Advisoryn yritysidean runko jo kymmenen vuotta. Miten yhdistää liiketoiminnan tarpeet ja kehitystiimien osaaminen? Tätä haastetta ratkaisemme valituilla alueilla:

  • Informaationhallinta. Vain ne yritykset ja organisaatiot menestyvät, jotka osaavat hyödyntää dataa sujuvasti ja tehokkaasti. Datan hyödyntämiseen tarvitaan oikeat menetelmät, prosessit ja työkalut.
  • Digitaaliset palvelut. Asiakasymmärryksen ja teknologian lisäksi palveluiden kehittämisessä pitää ottaa huomioon operatiivinen toimintamalli sekä palvelun tuottamiseen tarvittava data.
  • Asiakkuudenhallinta. Hyvän tuotteen voi myydä kerran, mutta jatkuva asiakassuhde vaatii enemmän. Asiakastiedon pitää olla kunnossa ja organisaation eri yksiköiden sekä prosessien pitää pelata yhteen.
  • Tietosuoja. Lain lisäksi asiakkaat edellyttävät, että heidän tietojaan käsitellään ja käytetään asianmukaisesti. Digitaalista liiketoimintaa ei voi harjoittaa ilman, että tietosuojasta huolehditaan kiinteänä osana palveluiden ja ratkaisujen kehittämistä. 

Edellä mainittujen alueiden hyödyntämiseen tarvitaan vankkaa osaamista ketteristä menetelmistä. Tehokkaan ratkaisumuotoilun ansiosta kehitystyö on nopeaa, laadukasta ja ennustettavaa. Helsingin Sanomien artikkelin mukaan pulaa on erityisesti osaajista, jotka kykenevät viemään digitalisaation hyödyt liiketoimintaan. Toisin sanoen, kyvystä hyödyntää tietoa, tuotteistaa bitit ja parantaa prosessien toimintaa. Haluttuja osaajia ovat data-analyytikot, asiakas- ja digimarkkinoinnin osaajat sekä uusien palveluiden ja ratkaisujen suunnittelijat. Juuri tällaisia ihmisiä me Loihde Advisorylla olemme ja heitä tarvitsemme lisää.Nino Ilveskero

Nino on Loihde Advisory Oy:n myyntijohtaja. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta sähköisten palveluiden ja it-järjestelmien kehityksen parissa eri toimialoilla.

Katso profiilini

Pidätkö lukemastasi? Tilaa blogitekstimme meiliisi.