Blogi

22.6.2017 7.30

Miten varmistaa, että sijoitus tietojärjestelmään onnistuu?

  • Datan hallinta ja laatu

Kun käynnistämme auton ja ajamme sitä, meille on tärkeintä, että auto reagoi toimintaamme oikein ja saavumme turvallisesti perille. Auton polttoainetta ajattelemme vain, jos se on vähissä tai loppuu yllättäen.

Kuitenkin juuri oikeanlaatuinen polttoaine on se energianlähde, joka saa auton liikkumaan. Jos polttoaine olisi vääränlaista tai epäpuhdasta, se voisi rikkoa auton kokonaan. Polttoaine on täysin välttämätöntä auton ajamiseen.

Data on monessa mielessä verrattavissa auton polttoaineeseen.

Oletko koskaan ajatellut, että ilman dataa mikään tietojärjestelmä ei toimisi. Ei yksikään.

Tietojärjestelmien ainoa tarkoitus on käsitellä tietoa, dataa, johonkin tiettyyn tarkoitukseen. Jos data on vääränlaista, virheellistä tai siitä puuttuu oleellisia osia, se estää järjestelmää toimimasta oikein.

Varmista datan laatu

Kun ostamme autoomme polttoainetta, ostamme sitä vain luotettavilta tahoilta, jolloin tiedämme, että se on oikein prosessoitua ja puhdasta. Öljynjalostamot tuottavat polttoaineemme tarkoin suunnitelluilla prosesseilla huolellisen valvonnan ja laadunvarmistuksen alaisuudessa.

Kun teidän tietojärjestelmäänne syötetään tietoa, oletteko varmistautuneet siitä, että se on oikein prosessoitua ja puhdasta? Onko datan tuottamisen prosessi suunniteltu? Onko sillä valvonta ja hyvä laadunvarmistus?

Miksi edellä mainittuihin asioihin kannattaisi kiinnittää huomiota?

Autoon käytämme todennäköisesti tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja. Haluamme, että se säilyy hyvässä kunnossa ja käytössä useita vuosia. Tietojärjestelmiin sijoitetaan jopa kymmeniä miljoonia euroja. Varmasti haluamme varmistaa vielä suuremmalla syyllä sen, että nämä järjestelmät säilyvät hyvässä kunnossa ja tehokkaassa käytössä useita vuosia.

Varmistamalla datan laadun ja oikeellisuuden käyttötarpeeseen nähden varmistetaan, että tietojärjestelmään sijoitetut varat käytetään parhaalla mahdollisella tavalla. Jos kaipaat apua datan hallintaan, asiantuntijamme ovat täällä Loihde Advisorylla sinua varten.

Taru Väre (kirjoittaja työskenteli Loihde Advisorylla elokuuhun 2019 asti).


Pidätkö lukemastasi? Tilaa blogitekstimme meiliisi.