Blogi

16.2.2018 14.35

Mikä Loihde Advisoryn blogissa kiinnosti vuonna 2017?

Loihde Advisory kasvoi vahvasti vuonna 2017 paitsi liikevaihdon kehityksellä myös blogin aktiivisuudella mitattuna. Julkaisimme asiantuntijoiltamme 31 puheenvuoroa, joissa käsittelimme alamme ajankohtaisuuksia eri näkökulmista. Mitkä aiheista kiinnostivat eniten lukevaa yleisöä? Katsastimme viime vuoden tilastot ja listasimme 10 suosituinta kirjoitusta. Uppoudu niihin uudestaan tai ensi kertaa.

Luetuimmat kirjoitukset – top 10

1. Lean agile -transformaatio – laihdutusta ilman elämäntapamuutoksia? – Asko Relas 19.9.2017

Blogimme tilastot sen todistavat – toimialasta riippumatta yritys kuin yritys haluaa viedä digikehitystään kevyempään ja ketterämpään suuntaan. Asko vertaa ketteröittämistä elämäntapamuutokseen ja osoittaa, että tie tuloksiin on vain tapojen pysyvä muuttaminen.

Lue koko kirjoitus


2. Mitä tulee huomioida data science -tiimiä perustettaessa – Osa 2: Osaaminen ja rekrytointi – Asko Relas 6.3.2017

Askon kolmeosainen blogisarja data science -tiimin perustamisesta kertoo, mitä kaikkea organisaation tulee ottaa huomioon tiimiä perustettaessa. Sarjan suosituimmaksi osaksi nousi osaamista ja rekrytointia käsittelevä kirjoitus, joka pohtii muun muassa ensimmäisen työntekijän avainroolia sekä työntekijöiden taustojen ja ominaisuuksien merkitystä data science -tiimille.

Lue koko kirjoitus


3. Mitä tulee huomioida data science -tiimiä perustettaessa – Osa 1: Organisaatio ja operatiivinen malli – Asko Relas 14.2.2017

Bloggaajistamme Asko teki hattutempun vuonna 2017 ja vei mitalisijat luetuimpien kirjoitusten sarjassa. Kolmanneksi suosituin kirjoitus on data science -tiimin perustamista käsittelevän sarjan ensimmäinen osa, joka pureutuu tiimin roolin ja paikan määrittämiseen organisaatiossa.

Lue koko kirjoitus


4. Digitalisoiminen lisää huippuosaajien kysyntää – Nino Ilveskero 6.4.2017

Luetuimpien kirjoitusten kärkeen nousi myös Ninon vastine Helsingin Sanomien juttuun, jonka mukaan erityistä tarvetta on asiantuntijoille, jotka ymmärtävät digitaalisuuden merkityksen bisnekselle. Nino kertoo, että havainto tästä muutoksesta on ollut Loihde Advisoryn yritysidean runko jo kymmenen vuotta, ja pohtii, miten yhdistetään liiketoiminnan tarpeet ja kehitystiimien osaaminen.

Lue koko kirjoitus


5. Liiketoimintaprosessit – menneen talven lumiako? – Heli Syväoja 19.1.2017

Tässä kirjoituksessa Heli pyyhkii pölyt prosessiajattelun päältä ja tunnustautuu ylpeydellä prosessinörtiksi. Mutta onko aika ajanut prosessiajattelusta ohi, vai onko prosessiosaaminen perusedellytys yrityksen menestykselle?

Lue koko kirjoitus


6. SAFe 4.5 haltuun alle viidessä minuutissa – Anna Virolainen ja Henrik Hyyppä 7.9.2017

Mikä muuttui SAFen uudessa versiossa? Anna ja Henrik vaikuttivat uudistukseen osana kansainvälistä työryhmää ja kokosivat keskeiset havaintonsa SAFe-muutoksista blogikirjoitukseen.

Lue koko kirjoitus


7. Scrum ja Kanban – Henrik Hyyppä 8.8.2017

Aina ei tarvita näyttäviä tai klikkejä kalastelevia otsikoita, vaan yksinkertainen voi olla kaunista. Siitä todistaa tämä ytimekkäästi nimetty kirjoitus Scrum vai Kanban, jonka takana on entinen kollegamme, loistava kirjoittaja Henrik. Kirjoituksen ytimessä on kysymys, miten valita kahdesta projektinhallinnan viitekehyksestä omaan tilanteeseen sopivampi.

Lue koko kirjoitus


8. Näin onnistut sisältöstrategiassa haastavassa toimintaympäristössä – Tuija Riekkinen 24.5.2017

Oma media on 2010- ja 2020-lukujen taitteessa kaikkien yritysten huulilla, mutta sisällöntuotantoon ei kannata niin vain heittäytyä. Onnistunut sisällöntuotanto vaatii kunnollista sisältöstrategiaa, jonka avulla sisällöille luodaan tavoitteet ja hallittu elinkaari. Tuija kertoo, kuinka onnistut sisältöstrategiassa haastavassa toimintaympäristössä.

Lue koko kirjoitus


9. Onko digikehityksesi yksityiskohtien omistamista vai rakennuspalikoiden hahmottamista? – Tuija Riekkinen 10.2.2017

Kuka omistaa digitaaliset sisältösi ja miten omistajuuden prosesseja pitäisi kehittää? kysyy Tuija kirjoituksessaan, joka sisältää runsaasti väitteitä ja ratkaisuehdotuksia monimutkaiseen kysymykseen.

Lue koko kirjoitus


10. Ketterästi sekaisin – ymmärrätkö roolisi? – Agata Sadowska 30.10.2017

Top 10 -listamme vuoden 2017 luetuimmista Loihde Advisory -sisällöistä päättää Agatan mietintö oman roolin sisäistämisestä ja itsensä sijoittamisesta kokonaiskuvaan. Tiesitkö, että ketterän mallin jalkautuminen organisaatiossa voi pahimmillaan romuttua siksi, että henkilöt eivät ymmärrä omaa uutta rooliaan?

Lue koko kirjoitus


Tarjosimme melkoisen aiheiden kirjon blogissamme vuonna 2017. Tänä vuonna ratkaisumuotoilijoiltamme on luvassa vähintään yhtä monipuolisia tekstejä. Jatkamme hyvässä tahdissa ja pyrimme julkaisemaan vähintään kaksi asiantuntijakirjoitusta kuussa. Oletko jo blogimme tilaaja? Uudet kirjoituksemme voit tilata suoraan sähköpostiisi alta.

Panu Lempiäinen (kirjoittaja työskenteli Loihde Advisorylla toukokuuhun 2020).


Pidätkö lukemastasi? Tilaa blogitekstimme meiliisi.