Datan laadun hallinta käytännössä

Reaktiivisten siivoustoimenpiteiden, irrallisten laaturaporttien ja siiloutuneen datan aika on ohi. Vastuu datan laadusta on siirtynyt IT-osastolta koko organisaatiolle, sillä päätöksiä ja uutta liiketoimintaa voidaan rakentaa vain laadukkaan datan varaan.

Tällä kurssilla käydään läpi miksi ja miten datan laadun hallinta (Data Quality Management, DQM) tuodaan osaksi liiketoimintaa ja sen kehitystä. Kurssin jälkeen tiedät, mitä onnistuneen DQM-hankkeen toteuttaminen vaatii eri vaiheissa liiketoimintahyötyjen kartoittamisesta aina prosessien jalkauttamiseen asti.

Kurssilla opit keskeiset DQM-käsitteet sekä saat mukaasi konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä oman organisaatiosi datan laadun kehittämisen tueksi; olipa organisaatiosi digiajan natiivi, valmistavan teollisuuden konkari tai perinteisen palvelualan yritys.

Suosittelemme koulutusta kaikille Datan laadusta ja sen hallinnasta kiinnostuneille. Liiketoiminnan tai tiedonhallinnan kehitystehtävissä toimiville, arkkitehdeille, Business Intelligencen, raportoinnin ja tietovarastoinnin asiantuntijoille, esimiehille ja projektipäälliköille. Sopii sekä yritysten että julkishallinnon henkilöille.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa:

  • Datan laadun merkitys liiketoiminnalle
  • Datan laadun eri ominaisuudet ja laadun mittaaminen
  • Jatkuva Datan laadun parantaminen
  • Datan laadun parantamisen työkalut

Järjestämme asiakaskohtaisia Datapalveluiden koulutuksia sekä yksityiselle että julkiselle sektorille.
Lisäksi järjestämme säännöllisesti koulutuksia yhteistyössä Ari Hovi Oy:n kanssa.

Tervetuloa oppimaan ja kuulemaan, miten Datan laadun parantaminen parantaa liiketoimintaasi!

Takaisin koulutustarjontaan


Kysy lisää!

Tero Laatikainen, palvelualueen vetäjä

Tero Laatikainen