Digital Asset Management

Visuaalisen viestinnän määrä on suorastaan räjähtämässä käsiin ja visuaalisiin sisältöihin erikoistuneet kanavat kasvattavat suosiotaan.

Kuva- ja videopalvelu Instagram on jo lähes yhtä suosittu Suomessa kuin Facebook.

Visuaalisuuden monikanavaisessa hallinnassa brändejä auttaa Digital Asset Management -järjestelmä.

Digital Asset Management eli DAM auttaa sinua hallinnoimaan monikanavaista visuaalista viestintää

Sama visuaalinen sisältö, kuten kuva tai video, voi soveltua moneen erilaiseen digitaaliseen kanavaan esimerkiksi responsiiviselle verkkosivustolle, mobiilisovellukseen sekä digitaaliselle mainosnäytölle (Digital Signage).

Visuaalisten sivujen muokkaus käsityönä useaan eri kanavaan soveltuvaksi ei ole skaalautuva ratkaisu, joten tarvitset avuksesi modernin aineistonhallinnan järjestelmän eli Digital Asset Management -järjestelmän.

Mikä on Digital Asset Management -järjestelmä?

Digital Asset Management eli (DAM) on audiovisuaalisten tiedostojen hallintaan tarkoitettu tuote. DAM-järjestelmien ominaisuuksien laajuus vaihtelee paljon. Osalla tuotteista on paljon printtimaailmaa tukevia toiminnallisuuksia, kun taas toiset ovat tulleet markkinalle vastaamaan nimenomaan digitaalisuuden ja erityisesti monikanavaisen ympäristön haasteisiin. Kuten sisällönhallinnan järjestelmänkin osalta, yrityksen tarpeet kuvien, videoiden ja audioiden hallintaan on syytä selvittää, jotta järjestelmä aidosti tukisi yrityksen digitaalista liiketoimintaa.

Muutamia modernin DAM:n hyötyjä

  • DAM optimoi kuvan tiedostokoon ja formaatin kanavaan sopivaksi ja nopeuttaa näin sivujesi latausnopeuksia.
  • DAM optimoi kuvasi useaan kanavaan luomalla kuvasta erilaisia rajauksia jopa täysin automaattisesti.
  • DAM auttaa monikanavaisessa brändin hallinnassa jakamalla visuaaliset brändielementit keskitetysti suoraan kanavaan.
  • DAM rikastaa tekoälyn avulla kuviasi semantiikalla, jota voit hyödyntää esimerkiksi koneoppimiseen perustuvassa personoinnissa.

OPAS SISÄLLÖNTUOTTAJALLE

Näin muutat kuva- ja videotuotantosi kanavariippumattomaksi

Teknologia ei yksin riitä tekemään kuvista ja videoistasi kanavariippumattomia. Lataa Loihde Advisoryn opas ja opit tuottamaan kuvia, jotka mukautuvat monikanavaiseen julkaisuun.

Lataa opas tästä

VIDEO

Katso DAM-aiheiset videotallenteet Loihde Advisoryn aamiaisseminaareista

Keynote: Tame the chaos with image and video management for multi-channel deployment

Theresa Regli on Digital Asset Management -järjestelmiin ja aineistonhallinnan parhaisiin käytäntöihin erikoistunut konsultti, puhuja sekä tietokirjailija. Theresalla on yli 25 vuoden kokemus digitaalisesta sisällönhallinnasta. Loihde Advisoryn kanssa Theresa on tehnyt yhteisiä hankkeita jo yli kymmenen vuotta.

Monikanavainen asiakaskokemus – järjestelmät ja sisällönhallinnan parhaat käytännöt

Tuija Riekkinen on Loihde Advisorylla johtava konsultti ja johtaa monikanavaisen sisällönhallinnan palvelualuetta. Tuijalla oli yli 15 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden suunnittelusta, ja hän on erikoistunut digitaaliseen sisällönhallintaan.

Sakke Mustonen on Loihde Advisoryn Digitaalisen palvelumuotoilun palvelualueen vetäjä ja johtava konsultti. Pitkän design-kokemuksen lisäksi hänellä on erityisosaamista designin tekemisen mallien, työkalujen sekä transformaation jalkautuksessa.

Kuinka voimme olla avuksi?

Kanavariippumaton sisältöstrategia

Autamme sisällöntuottajia omaksumaan kanavariippumattoman ajattelutavan sisällöntuotannossa ja maksimoimaan sisältöinvestoinnin arvon.

Markkinakartoitus

Tutustumme organisaation digitaalisen liiketoiminnan tavoitteisiin sekä tekniseen arkkitehtuuriin ja kartoitamme kilpailutusta varten sopivat järjestelmät.

Tarjouspyyntö teknologian valintaan

Laadimme tarjouspyynnön osaksi selkeät aineistonhallinnan ja -jakelun vaatimukset sekä arviointi- ja pisteytyskonseptin. Lisäksi autamme tuotedemojen ja tarjousten läpikäynnissä ja arvioinnissa. Meillä on kokemusta myös julkisen kilpailutuksen alaisista tarjouspyynnöistä.

Käyttöönotto ja kanavakehitys

Johdamme Digital Asset Management (DAM) -järjestelmän käyttöönottoa ja autamme jalkauttamaan tavoitteiden mukaiset käytännöt järjestelmiin saakka.


Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä

Tuija Riekkinen