Ketterän kehityksen perusteet ja käytännöt

Kesto: 1 päivä. Mahdollista myös 1/2 päivän tiiviimpi versio.

Mitä nopeammin maailma ympärillä muuttuu, sitä tärkeämpää on kyky reagoida muutoksiin nopeasti, mutta järjestelmällisesti. Kun organisaatiot sisäistävät ketteryyden periaatteet ja käytännöt, ne reagoivat nopeammin yllättäviin tilanteisiin.

Ilman arvojen ja periaatteiden sisäistämistä Lean ja Agile menetelmien, toimintamallien, työkalujen, rituaalien ja roolien hyödyt jää organisaatiossa ontoksi. Osataan ruuvata, vasaroida ja asentaa seiniä, mutta ei osata aina rakentaa tarpeeseen sopivaa taloa. Pitää siis ymmärtää ne periaatteet miksi jotain toimintamallia kannattaa tai ei kannata käyttää, ja miten toimintamallia mahdollisesti voisi kehittää, jotta se palvelisi niitä tavoitteita, jotka organisaatio on valinnut.

Osallistujat oppivat ketterän kehityksen periaatteet sekä saavat yleiskuvan tunnetuista käytännön toimintamalleista.

Osallistujat ymmärtävät ketteryyden lähtökohdat ja tavoitteet erilaisissa toimintaympäristöissä, roolien ja tiimityön merkityksen, sekä iteratiivisen toimintatavan ja kehitystarpeiden hallinnan backlogeilla.

Jos haluat yrityksellesi oman koulutuksen, ota yhteyttä.

Kurssin sisältö

 • Miksi Lean ajattelu ja ketterä kehittäminen?
 • Arvot – periaatteet – menetelmät – työkalut
 • Suunnitelma- vs. lisäarvo-ohjautuvuus
 • Ketteryyden lähtökohdat ja vaihtoehdot
 • Backlog–ajattelu ja hallinta
 • Iteratiiviset toimintamallit (esim. Scrum, Kanban)
 • Jatkuva oppiminen ja kehittäminen
 • Kehitä oikeita asioita, asiat oikein ja nopeasti
 • Kokonaisvaltainen ratkaisusuunnittelu
 • Mittaaminen
 • Ketterä tiimi, roolit ja organisaatio

Kurssilla tehdään erilaisia työpajaharjoituksia. Koulutus pidetään suomenkielellä, mutta materiaali on englanniksi.

Kenelle koulutus sopii

Koulutus sopii kaikille, jotka kaipaavat johdatuksen ketterän kehityksen perusteisiin ja toimintamalleihin, Lean -ajattelun ja haluavat ymmärtää miten kehitetään oikeita asioita, miten ne kehitetään oikein ja miten ne kehitetään nopeasti. Koulutus sopii sekä yritysten että julkishallinnon henkilöille.

Kouluttajamme

Kaikki kouluttajamme ovat kokeneita ketteryyden asiantuntijoita, jotka ovat saaneet erinomaista palautetta opetustaidoistaan sekä asiantuntevuudestaan. Kouluttajamme ovat keränneet vuosien käytännön kokemuksen erilaisista projekteista, rooleista sekä ketteristä tiimeistä ja organisaatioista. Olemme kouluttaneet satoja ihmisiä sekä tiimejä ketteriin menetelmiin ja koulutustemme osallistujat ovat kokeneet saaneensa konkreettisia hyötyjä ketteriin toteutuksiinsa.

Tutustu kouluttajiin

Selaa muita Lean Agile -koulutuksia

Asiakaskohtainen koulutus?

Kiinnostuitko koulutuksesta, jonka järjestämme vain sinun yrityksellesi?

Pyydä tarjous!