AI Governance

Keinoälyn hallinta- ja auditointimalli luotsaa organisaation AI-valmiuteen

Digitalisaation seuraava askel, eli keinoälyn vauhdittama älykäs digitalisaatio, on seuraava ja mittakaavaltaan jopa kuluvan vuosisadan merkittävin muutosvoima, jonka oikea-aikaiseen valjastamiseen organisaatiot pyrkivät olemaan valmiina.

Onnistunut siirtyminen kokeiluista täysimittaiseen hyödyntämiseen ei kuitenkaan aina ole itsestäänselvyys. Varsinkaan murrosteknologioiden, kuten keinoälyn kohdalla, joihin liittyy useita vielä tuntemattomia kysymyksiä.

Keinoälyyn ihmismäistä käytöstä tai ihmisen kaltaisuutta tavoittelevana teknologiana liittyy suuri yhteiskunnallinen mielenkiinto ja odotusarvo, mutta myös huoli hallittavuudesta.

Loihde Advisory on ensimmäisten yritysten joukossa Euroopassa kehittämässä keinoälyn hallinta- ja auditointimallia. Teemme sitä osana AIGA-hanketta ja tiiviissä yhteistyössä hyödyntäjäorganisaatioiden kanssa.

Yhtenä ensimmäisistä tutkimushankkeista maailmassa AIGA (Artificial Intelligence Governance and Auditing) tähtää keinoälyn hallinta- ja auditointimallin tuottamiseen.

Business Finlandin rahoittaman kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on edistää suomalaisten yritysten kilpailukykyä AI-hallintamallin mahdollistaman, nopeamman, tehokkaamman ja riskittömämmän keinoälyn skaalaamisen ja osaamispääoman kasvun kautta.

Tervetuloa AIGA-matkalle hallittuun AI:n skaalaamiseen ja hyödyntämiseen.

Lue lisää.