Ketterä toimintamalli tuottaa tehokkaasti lisäarvoa liiketoiminnallenne

Ketterä toimintamalli antaa yrityksellenne työkaluja toimia tehokkaasti nopeasti muuttuvassa, digitalisoituneessa toimintaympäristössä. Kun organisaationne on sisäistänyt ketterän organisaation periaatteet ja käytännöt, se reagoi nopeammin yllättäviin tilanteisiin.

Ketteryyden rakentaminen ei koskaan tapahdu kertarysäyksellä

Ketteryys on kokoelma teorioita ja oppeja, jotka on helppo opettaa ja opetella, mutta vasta käytäntö osoittaa, mikä toimii ja mikä ei. Muutosta edistettäessä on tärkeää olla rohkea ja tutkia aktiivisesti, vievätkö toimenpiteet muutosta oikeaan suuntaan.

Ketterän toiminmallin rakentaminen voi lähteä pienestä liikkeelle, mutta eniten hyötyä saa silloin, kun ketterä muutos koskettaa koko yritystä. Parhaimmillaan se on jatkuvaa ja vaiheittain rakentuvaa tekemistä, jossa hyödynnetään kokeiluja ja palautesyklejä.

Ketterän toimintamallin omaksumisessa kannattaa siis suosia pieniä, mutta nopeita askelia, jossa uutta rakennetaan vanhan rinnalla. Loihde Advisorylla emme odota yritysten muuttavan johtamisrakennettaan yön yli, vaan kokemuksesta tiedämme, että ketteryyttä voi alkaa sisäänajaa myös perinteisissä rakenteissa.

Autamme tekemään muutoksen niin, että se rakentaa luottamusta ja mahdollistaa näin tiimin vastuuvelvollisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

Emme ole vielä koskaan kohdanneet kehitystiimiä, jonka tehokkuutta emme ole voineet parantaa.

Näin Loihde Advisory auttaa saamaan ketterästä toimintamallista kaiken irti

Asiantuntijamme suunnittelevat muutosmatkan, asettavat kanssanne tavoitteet muutokselle, kouluttavat organisaatiolle perustaidot sekä käynnistävät ja jalkauttavat uudet toimintatavat yhteistyössä kanssanne.

  • Olemme digitaalisen teknologian ja liiketoiminnan yhdistämiseen erikoistunut asiantuntija. Yhdistämme eri toimijat organisaatiossa (kuten liiketoiminta, markkinointi, IT) yhteiseen ketterän kehittämisen malliin.
  • Ketterän kehittämisen mallillamme varmistamme, että yrityksessäsi tehdään oikeita asioita, oikealla tavalla ja nopeasti arvoa tuottaen.
  • Voimme myös auttaa jo käytössä olevan ketterän toimintamallisi, kuten SAFen, tehokkuuden parantamisessa. Mittaamme mallin tehokkuuden, tunnistamme mahdolliset pullonkaulat ja annamme työkaluja toiminnan parantamiseen eri tasoilla, yksilöistä hankekokonaisuuksiin.
  • Portfolionhallinta on tehokkuuden ja arvontuoton kannalta kriittinen tekijä. Autamme teitä rakentamaan käytännöt ja menetelmät parempaan kehitysportfolion hallintaan.
  • Tarjoamme käyttöönne asiantuntijoita eri rooleihin (esim. tuoteomistaja, scrum master, agile coach ja ketterä projektipäällikkö). Kokeneet konsulttimme täydentävät omaa tiimiänne ja voivat kantaa vastuun halutun roolin mukaisesta työstä.
  • Tarvittaessa myös koulutamme henkilöstönne ketterään toimintamalliin. Järjestämme sekä valmiita kursseja että yrityskohtaisesti räätälöityjä koulutuksia.

Katso koulutustarjontamme

Lean Agile -osaamisemme lukuina

7

SAFe DevOps -sertifioinnin suorittanutta asiantuntijaa

2

sertifioitua SAFe Program Consultant -asiantuntijaa

18

SAFe POPM -sertifioinnin suorittanutta asiantuntijaa

25

SAFe Agilist -sertifioinnin suorittanutta asiantuntijaa

VIDEOT

Senior konsulttimme Mikko Lukkarinen kertoo tehokkaista ketteristä tiimeistä

Lue myös Mikon blogikirjoitus Tehdäänkö organisaatiossasi oikeita asioita, oikein ja nopeasti?

Ketterä toimintamalli on olennainen luku myös Digitaalisaation pelikirjassa

Lue lisää: Digitalisaation pelikirja – onnistumisen neljä kulmakiveä

Ketterän kehityksen ostajan opas

Haluatko tehdä IT-kehitystä ketterästi?

Lataa maksuton opas, joka auttaa sinua onnistumaan ketterän kehityksen palveluiden ostamisessa ja sopimusten laatimisessa.

Ketterä kehittämisessä ostavan organisaation rooli ja vastuu ovat merkittävästi suuremmat kuin perinteisessä kehittämisessä. Ketterä kehittäminen vaatii lähestymistavan muutosta paitsi IT-kehitystyöltä myös sopimuksilta, joiden on tuettava sekä sisällöiltään että neuvotteluprosesseiltaan ketterää kehitystä.

Lataa opas tästä


Haluatko tietää lisää?

Nino Ilveskero, myyntijohtaja, osakas

Nino Ilveskero