Seuraava askel on digitalisaation älyllistäminen

”Edessämme on suurempi murros kuin koskaan, kun organisaatiot valjastavat digitalisaation seuraavan askeleen, eli AI:n vauhdittaman älykkään digitalisaation, hyödyt käyttöönsä. Näkemyksemme mukaan tekoäly sen eri muodoissaan on arkinen väline vuonna 2025.”

– Sami Masala, Executive Advisor, AIGA-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja

Loihde on vastuullisten ja turvallisten tekoälypalveluiden kokonaistarjoaja

Tekoälyä hyödyntäen kehitämme monenlaisia ratkaisuja, jotka esimerkiksi kasvattavat tehokkuutta ja automaatiota, mahdollistavat uudenlaisia toimintamalleja tai kiihdyttävät organisaation oppimista. Työskentelemme innovatiivisella ja kokonaisvaltaisella otteella, joka perustuu monipuoliseen ja pitkään kokemukseemme datan hallinnasta ja hyödyntämisestä moderneihin algoritmeihin, AI Governanceen (AI-hallintamalli) sekä turvallisuuden erikoisosaamiseen ja ketterään käyttäjälähtöiseen sovelluskehitykseen.

Tekoäly on 2020-luvun suuri teknologinen läpimurto ja murroksen tekijä. Sillä on myös keskeinen rooli yritysvastuullisuuden raportoinnissa (ESG) ja toteutumisessa osana erittäin laajaa ja merkittävää viher- ja digisiirtymää.

Tekoäly tulee vaikuttamaan enenevässä määrin päivittäiseen elämäämme sekä organisaatioiden ja yhteiskunnan toimintaan. Dataa keskiössä pitävät yritykset ovat viime vuosina nousseet vahvasti pinnalle, mutta kelkkaan ehtii vielä mainiosti mukaan – isossa kuvassa olemme matkan alkutaipaleella. Me Loihteella autamme asiakkaitamme tällä matkalla kohti turvallista ja vastuullista tekoälyä hyödyntäviä palveluita ja sovelluksia.

Saumaton ratkaisu hallinnoinnista kehitykseen ja auditointiin

Me Loihteella tarjoamme kokonaisvaltaisen vastuullisuuden huomioivan palvelukehityksen mallin ja kattavan toimialatuntemuksen, joiden myötä voimme palvella yritystäsi tekoälyyn liittyen laajasti eri toimialoilla.

Onnistuneet tekoälypalvelut rakentuvat aina moderneille ja laadukkaille datahallintaratkaisuille. Tarjoamme kaikki olennaiset data- ja analytiikkapalvelut ja -ratkaisut tukemaan onnistunutta tekoälyn pilotointia, kehitystä, käyttöä ja sen skaalaamista.

Kaikki kehittämämme tekoälyratkaisut perustuvat vastuullisuuden ja turvallisuuden takaavan tekoälyn hallinta- ja auditointimallin (AI Governance).

Lue lisää tekoälyn hallintamallista

AI ja tietoturva

Tietoturva on olennainen osa kaikkia palveluita ja se tulee ottaa huomioon myös tekoälyratkaisuja rakennettaessa. Riskit ovat hyvin samantyyppisiä kuin perinteisimmissäkin järjestelmissä, mutta tekoälyratkaisut lisäävät mahdollista hyökkäyspintaa.

Rakennamme turvallisuuden saumattomaksi osaksi ratkaisua aina vaatimusmäärittelystä ja suunnittelusta alkaen. Tekoälyn osalta tietoturvassa olennaista on:

 • Tietojen eheys (Data integrity)
 • Mallin luottamuksellisuus (Model confidentiality)
 • Mallin kestävyys (Model robustness)
 • Tietosuoja (Data privacy)
 • Ohjelmisto- ja laitteistosuojaus (Software and hardware security)

Kokonaistarjoamastamme löydät sinulle ja organisaatiollesi sopivat ratkaisut

Oletteko tekoälyn hyödyntämisessä matkasi alussa?

Autamme organisaatiotasi kartoittamaan mahdollisuudet, etsimään parhaat sovelluskohteet sekä ennakoimaan riskit ja arvioimaan hankkeiden kannattavuuden. Kehityshankkeiden löydyttyä muodostamme selkeän tiekartan projektin aloittamisesta aina käyttöönottoon asti.

Oletteko jo skaalaamassa tekoälyn käyttöä?

Autamme hallinnoimaan ja kiihdyttämään kehitystä, kehittämään malleja sekä ennustamaan ja minimoimaan riskejä. Lisäksi autamme muodostamaan tekoälyn ympärille toimivampaa organisaatioyksiköiden rajat ylittävää yhteistyötä.

Palvelumme kattavat kaikki tekoälyn ja koneoppimisen osa-alueet:

 • Ohjattu ja ohjaamaton oppiminen sekä vahvistusoppiminen, syväoppiminen (neuroverkot)
 • Puheen, luonnollisen kielen ja kuvien käsittely, luokittelu ja tunnistaminen
 • Optimointimallit ja algoritmit (esim. reittioptimointi)
 • Prosessirobotiikka, hyperautomaatio
 • Human in the loop, semiautomaatio
 • Kehittämisen open source ja low/no-code ympäristöt
 • Cloud
 • MLOps, governance
 • Sensorit, kamerat, IoT
 • Tekoälyn hyödyntäminen web ja mobiilisovelluksissa

Loihde on kumppanisi vastuullisen ja turvallisen tekoälyn kehittämisessä

ihminen ja sydän

Vastuullinen ja turvallinen AI on kehittämisemme lähtökohta

työympäristö

AI- ja data-governance on osaamisemme ytimessä

tuotedata

Kumppanisi kokeiluista skaalattuihin käyttötapauksiin

Ota yhteyttä!


Haluatko tietää lisää vastuullisista ja turvallisista tekoälyratkaisuista?

Valmiina auttamaan