Referenssit

C More uudistui asiakaslähtöisesti ja ketterästi

  • Digitaaliset palvelut

Loihde Advisory auttoi uudistamaan MTV:n maksullisen verkkosisällön, joka siirtyi samalla osaksi C More -tuoteperhettä. C More muokattiin helppokäyttöiseksi ja mobiilioptimoiduksi. Palvelu nyt toimii samaan tapaan kuin kansainvälisesti tunnetut Netflix ja HBO – ensimmäisenä Suomessa.

Haaste: digitaalisen liiketoiminnan kasvattaminen kotimaisella kuluttajarahoitteisella palvelulla

MTV lähti uudistamaan maksullisia verkkosisältöjä ajatuksella, että markkinoilla on maailmanlaajuisten jättien rinnalla mainiosti tilaa myös kotimaista ohjelmistoa tarjoavalle palvelulle. Yhteistyökumppaneiksi valittiin Nitor ja Loihde Advisory, jotka ovat tehneet pitkään yhteistyötä MTV:n kanssa. Koska ketterät työskentelymenetelmät olivat MTV:lle jo ennestään tuttuja, C Moren kehitystyössä päästiin etenemään reippaasti.

”Digitaalisen liiketoiminnan kasvattaminen on meillä voimakkaasti tavoitteena, ja näimme, että kotimaiselle kuluttajarahoitteiselle palvelulle on tilausta”, kertoo MTV:n Business IT Manager Tomas Perovuo.

Ratkaisu: palvelun uudistaminen helppokäyttöiseksi ja mobiilioptimoiduksi

Uuden palvelun suunnittelussa kiinnitettiin huomiota ennen kaikkea helppokäyttöisyyteen ja mobiilioptimointiin.

”Kuten ajan henkeen kuuluu, mobile first -ajattelu oli vahvasti läsnä uuden palvelun suunnittelutyössä. Jo puolet katselijoista käyttää suoratoistopalveluita mobiililaitteilla, joten tietysti se puoli oli tärkeässä roolissa”, ratkaisumuotoilija Johannes Paarvala Loihde Advisorylta ja UX designer Juha Vartiainen Nitorilta kertovat.

”Projekti sujui todella hienosti. Tiimi oli erittäin sitoutunut sen läpivientiin heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Kaikki tekivät kovaa duunia rautaisella ammattitaidolla, kuten olemme oppineet tältä porukalta odottamaankin!” MTV:n Tomas Perovuo kuvailee yhteistyötä.
MTV C more tiimi

Tulokset: uusi C More kerää kehuja käytettävyydestään

”Uusi C More on otettu vastaan positiivisesti ja tilaajiakin on tullut mukavasti. Olemme saaneet käytettävyydestä erinomaista palautetta – sisällöt löytyvät helposti ja navigointi on sujuvaa”, Tomas Perovuo kehaisee.

”Uusi C More -palvelu toimii tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla, ja on yhteensopiva muun muassa Chromecastin kanssa. MTV:n nykyiset maksu-tv-sisällöt päivittyivät C More -tuoteperheen alle alkuvuodesta, ja myöhemmin keväällä C More saa myös oman sovelluksensa älytelevisioihin.”, sovellusarkkitehti Juha Syrjälä Nitorilta kertoo.

Suoratoistopalvelun ohjelmisto koostuu kotimaisesta sisällöstä, kansainvälisistä laatusarjoista, elokuvista ja urheilusta. Sovellukset älypuhelimille ja tableteille ovat ladattavissa Applen ja Googlen sovelluskaupoista.