Data platform -arkkitehti

Espoo, pääkaupunkiseutu

Hae paikkaa

Data platform -arkkitehti, meillä on sinulle töitä!

Haluatko kaventaa kuilua teknologisen ja organisatorisen kehitysnopeuden välillä ja työskennellä matalan hierarkian organisaatiossa, jossa jokainen tiimin jäsen on osa ykkösketjua?

Me Loihde Advisorylla autamme asiakkaitamme rakentamaan digitaalisen ajan menestystarinoita ja etsimme nyt huipputiimiimme kokeneita ja aikaansaavia data-alustojen ammattilaisia.

Data platform -arkkitehtinä suunnittelet ja toteutat data-alustoja eri asiakasyritystemme tarpeisiin. Ymmärrät mistä paloista data-arkkitehtuuri koostuu ja osaat keskustella siitä niin liiketoiminnan kuin IT-puolen kanssa. Työ pitää sisällään asiakkaan tarpeiden kartoitusta, arkkitehtuurin suunnittelua ja toteutusta, integraatioiden rakentamista sekä datan mallintamista ja hallintaa.

Työ koostuu seuraavista osa-alueista:

Asiakastarpeiden määritys

Osaat ja haluat olla mukana määrittelemässä asiakkaan data tarpeita ja kykenet suunnittelemaan juuri asiakkaan tarpeisiin soveltuvia ratkaisuja niin lyhyellä kuin pitkälläkin tähtäimellä.

Data-arkkitehtuurit

Ymmärrät mistä toimiva data-arkkitehtuuri koostuu ja osaat piirtää sen niin, että sekä liiketoiminnan että IT-puolen ihmiset sen ymmärtävät

Pilviteknologiat

Osaat soveltaa pilvipalveluiden tarjoamaa suunnitellessasi ja toteuttaessasi asiakkaan tarpeisiin soveltuvia ratkaisuja. Azuren tuntemus pakollista, AWS & Google plussaa.

Dataputket

Tiedät, miten rakennetaan dataputkia niin lähdejärjestelmistä data-alustalle kuin data-alustan sisälläkin, eikä niiden rakentaminenkaan ole sinulle vastenmielistä. Tunnet ohjelmistokehityksen käytännöt kuten versionhallinta, CI/CD

Tietokannat

Tunnet eri tietokantateknologioita (esim. Snowflake, Synapse, Ms SQL, Redshift), ymmärrät mitä eroa on MPP ja OLTP kannoilla ja mikä ratkaisu on sovelias mihinkin. Osaat myös perustella, milloin kannattaa käyttää tietokantaa ja milloin joku muu tallennusratkaisu voisi olla soveliaampi.

Datan mallinnus

Ymmärrät datan mallintamisen tärkeyden isoja data-alustoja rakennettaessa ja osaat mallintaa dataa niin että sekä liiketoiminnalle että toteuttavalle tiimille ymmärrettävällä tavalla (esim. käsitemallinnus, DataVault 2.0, dimensionaalinen mallinnus).

Mitä odotamme sinulta?

Teknisen osaamisen lisäksi edellytämme rentoa otetta sekä ratkaisukeskeistä asennetta.

Tulet työskentelemään asiantuntijana erilaisissa asiakasorganisaatioissa eri toimialoilla, joten halu toimia asiakasrajapinnassa ja kyky tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa on tässä roolissa tärkeää. Lisäksi kokeneena tekijänä olet valmis, halukas ja kykenevä ohjaamaan myös nuorempia asiantuntijoitamme sekä jakamaan osaamistasi muille.

Mitä tarjoamme sinulle?

Jos arvostat aitoa, kannustavaa ja konstailematonta työilmapiiriä, jossa voit olla oma itsesi, niin olet tullut oikeaan paikkaan. Meillä kenenkään ei tarvitse mahtua valmiiseen muottiin, vaan voit tulla sellaisena kuin olet. Loihde Advisorylla tulet työskentelemään päivittäin yhdessä alan parhaiden osaajien parissa: pääset sparrailemaan, haastamaan ja jakamaan osaamistasi paitsi ammattitaitoisten, myös innostavien kollegojen kanssa. Meillä kukaan ei pihtaile osaamistaan, vaan empimättä auttaa kollegaa jakamalla asiantuntemustaan.

Jos tunnet, että sinusta olisi enempäänkin, haluamme auttaa sinua vapauttamaan potentiaalisi. Tarjoamme työntekijöillemme kehittymismahdollisuuksia ja panostamme osaamisesi kehittämiseen kattavien koulutuspolkujemme avulla. Kannustamme myös alan sertifikaattien suorittamiseen.

Lisäksi pääset nauttimaan seuraavista:

  • Mahdollisuus itsenäiselle, ajasta ja paikasta riippumattomalle työskentelylle. Yrityksemme avoimuus ja luottamuksen ilmapiiri antavat erinomaisen pohjan työn, perheen ja vapaa-ajan tasapainottamiselle – jokaiselle parhaiten sopivalla tavalla.
  • Kilpailukykyinen palkkaus.
  • Työvälineet valintasi mukaan.
  • Hyvät työsuhde-edut, kuten kattava työterveyshuolto, lounas-, liikunta- ja kulttuurisetelit, terveys- ja vapaa-ajan vakuutukset.
  • Ehdottomasti yhden alan parhaista näköalapaikoista (toimistoltamme voit nähdä hyvällä säällä aina merelle saakka)!

Lue myös periaatteistamme ja meistä työpaikkana.

Kuulostaako hyvältä? Haluamme kuulla sinusta!

Lähetä meille osaamisestasi ja kokemuksestasi kertova hakemus otsikolla ”Data platform -arkkitehti” alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen jobs.loihdeadvisory.fi@loihdeadvisory.com.


Tiedustelut tehtävästä

Laura Keränen, Head of Data Platforms

Hae paikkaa